“Τα μελομακάρονα της κυρίας Τούλας”, ΧΩΡΙΣ σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι και κανέλα χωρίς σιμιγδάλι.
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • Για 40-50 μελομακάρονα
  • 4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. καρυδόψιψχα
  • λίγη κανέλα σκόνη
  • αλεύρι, όσο πάρει, μεταξύ 1.000 γρ. με 1.200 γρ.
  • Για το μέλωμα
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε το λάδι μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ανακατεύετε το κονιάκ με το χυμό πορτοκαλιού και διαλύετε μέσα το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το μείγμα στο μείγμα λαδιού-ζάχαρης.
  3. Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη όχι σκληρή που να πλάθεται. Παίρνετε από τη ζύμη ποσότητες μεγέθους καρυδιού, τις πιέζετε λίγο να απλωθούν και βάζετε μέσα λίγη καρυδόψιχα ανακατεμένη με κανέλα. Κλείνετε τη ζύμη και δίνετε σχήμα μελομακάρονου.
  4. Ψήνετε τα μελομακάρονα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 °C γύρω στα 20′ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Ετοιμάζετε το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύοντας το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό, ξαφρίζοντας αρχικά όσο χρειαστεί. Βυθίζετε τα μελομακάρονα για 2′ περίπου (κατά 10-15 κομμάτια) στο σιρόπι και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφού τα αφήσετε λίγο να στραγγίσουν σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με μπόλικη καρυδόψιχα.

Συμβουλή

Κατα τη διάρκεια του μελώματος αν δείτε ότι το σιρόπι αρχίζει να πήζει πολύ, το αραιώνετε με λίγο νερό. Στη γέμιση αντί για χονδροτριμμένη καρυδόψιχα μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το ένα τέταρτο ενός καρυδιού.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι και κανέλα χωρίς σιμιγδάλι. Τη συνταγή μας έδωσε η φίλη της σελίδας, κ. Τούλα Βασιλοπούλου, που όπως είπε τη φτιάχνει 40 χρόνια και πάντα πετυχαίνει και πως την είχε πάρει από συνάδελφό της, της οποίας ο σύζυγος εργαζόταν ως ζαχαροπλάστης.

 

 

https://tinyurl.com/ycpyxe5v


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *