Μελομακάρονα με κρέμα γαλακτομπούρεκο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Πανεύκολο γλυκό με τα μελομακάρονα που θα μας περισσέψουν!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

12 μελομακάρονα, σπασμένα

100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

800 ml γάλα, πλήρες

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

140 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

40 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τα 100γρ. ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.
2Παράλληλα, αδειάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά, το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
3Αφού πάρει θερμοκρασία το μείγμα με το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε δόσεις στο μπολ με τα αυγά με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα χειρός. Μόλις δούμε ότι το μπολ έχει ζεσταθεί, αδειάζουμε όλο το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
4Κατόπιν, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα στην κατσαρόλα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα 40 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να λιώσει πλήρως.
5Ύστερα, κρατάμε την κρέμα στην άκρη, ώστε να κρυώσει λίγο.
6Σύνθεση: Σε 6 ποτήρια μοιράζουμε τα μελομακάρονα, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1 Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα και με λεμόνι. 2. Μπορούμε να το σερβίρουμε και με 2 στρώσεις μελομακάρονο και κρέμα. 3. Το γλυκό σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/melomakarona-krema-galaktompoyrekoo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *