Γεμιστά μελομακάρονα, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την “L” !!

Υλικά
1 1/2 κ αλευρι σκληρο
2 φλ τσ ελαιολαδο
1 βιταμ
1 φλ τσ ζαχαρη
1 φλ τσ χυμο απο πορτοκαλι
1/2 φλ τσ κονιακ
1/2 φλ τσ αλυσιβα
1 κσ σοδα
3 κγ μπεικιν
ξυσμα απο λεμονι….πορτοκαλι….μανταρινι
κανελλα
γαρυφαλλο

Γεμιση
300 γρ καρυδι χοντροκομμενο
1/2 φλ ζαχαρη
κανελλα
γαρυφαλλο

Σιροπι
600 γρ ζαχαρη
400 γρ μελι
1 κανελλα ξυλο
3 φλ τσ νερο
χυμο απο ενα λεμονι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι , το βιταμ (που το εχουμε αφησει σε θερμοκρασια δωματιου)με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού,του μανταρινιου ,του λεμονιου ,το μπέικιν και τη σοδα . Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που ξεκολάει απο τον γάντζο του μίξερ (ή απο τα χέρια μας αν παρασκευάσουμε την ζύμη χωρίς μίξερ). Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι, τη πλάθουμε και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Γεμίζουμε με το μείγμα των καρυδιών και ξαναπλάθουμε δίνοντας το σχημα του μελομακαρονου. Αν θελουμε τα κενταμε με το ειδικο τσιμπιδακι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε 3 φλιτζάνια νερό με το μέλι, τη ζάχαρη, το χυμο απο ενα λεμονι και το ξύλο της κανέλας για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε τα χλιαρά μελομακαρονα στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να σιροπιαστούν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με τη σειρά στη πιατέλα. Τα πασπαλιζουμε με τριμενο καρυδι.

Καλη επιτυχια!

https://www.facebook.com/cookingwithL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *