Μελομακάρονα (VIDEO), από την Κωνσταντίνα και το konstantina’s kitchen!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ενώνει τις οικογένειες κατά τη διάρκεια των γιορτών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευτυχίας. Οι μαμάδες με τα παιδιά τους και οι γιαγιάδες με τα εγγόνια τους με μεράκι και αγάπη ανυπομονούν να μπουν στην κουζίνα και να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι Χριστούγεννα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας θησαυρός γεύσεων και αρωμάτων που αντιπροσωπεύει την αγάπη, τη ζεστασιά και την ενότητα της οικογένειας. Καθώς τα μελομακάρονα ψήνονται στον φούρνο, το σπίτι γεμίζει με την απολαυστική μυρωδιά τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και προσδοκίας για τις γιορτές.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο γλυκό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά για 30-32 μελομακάρονα:
500γρ. αλεύρι γ.οχ.
300ml ηλιέλαιο
70γρ. ζάχαρη άχνη
150ml μπύρα ξανθιά
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο μέλι και καρύδια για γαρνίρισμα

Υλικά για το σιρόπι:
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. μέλι
250ml νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
1 βανιλίνη

Ingredients for 30-32 melomakarona:
500 gr. all purpose flour
300 ml sunflower oil
70 gr. powdered sugar
150 ml blonde beer
1 tsp. cinnamon powder
1/2 tsp. clove powder
1/2 tsp. baking soda
zest from 1 orange
a little honey and walnuts for garnish

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients for the syrup:
400 gr. sugar
100 gr. honey
250 ml water
peel of a lemon
1 vanillin

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να έχει κρυώσει καλά μέχρι να το χρειαστούμε:
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική, 250ml νερό και τη φλούδα από 1 λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γραμμάρια μέλι και 1 βανιλίνη.
    Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
  2. Τώρα σε μια κούπα βάζουμε 300ml ηλιέλαιο, 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. κανέλα σκόνη, μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο σκόνη, μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Τώρα ρίχνουμε σιγά σιγά 150ml μπύρα ξανθιά, χωρίς να αφρίσει και 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο).
  4. Ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν καλά τα υλικά. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι της.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων περίπου (30-32 τεμάχια).
  6. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα και τα περνάμε από μια ριγωτή ή τρυπητή κουτάλα (ή τα τρυπάμε με ένα πηρούνι) ώστε να “τραβήξουν” καλύτερα το σιρόπι.
  7. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
  8. Αμέσως μόλις βγάλουμε τα καυτά μελομακάρονα από το φούρνο, τα βυθίζουμε στο κρύο σιρόπι λίγα λίγα, για 10 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω).
  9. Γαρνίρουμε με λίγο μελάκι και τριμμένα καρύδια και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

 

https://www.konstantinas-kitchen.gr/melomakarona-konstantinas-kitchen/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *