Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την λιωμένη μαργαρίνη με την ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους και το κονιάκ.
- Βάζουμε τη σόδα, και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη.
- Ανακατεύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το γαρίφαλο, την κανέλα και το νερό.
- Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε λίγα καρύδια, κλείνουμε καλά και δίνουμε τριγωνικό σχήμα.
- Με την βοήθεια από ένα τσιμπιδάκι ή με δύο πιρούνια κάνουμε σχήματα.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
- Βάζουμε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την ζάχαρη.
- Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Σιροπιάζουμε τα χλιαρά γλυκά σε καυτό σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Νηστίσιμη εκδοχή
Οδηγίες
- 3 ποτήρια καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι κασταλαή
- 1 μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- καρύδια
- αλεύρι όσο πάρει για ζύμη μέτρια (1200-1300 γραμμάρια περίπου)
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Γίνεται ακριβώς όπως και τα ισλί της βασικής συνταγής
Αφήστε μια απάντηση