Αρχικά θα χτυπήσεις 125 γραμ. βούτυρο που έχεις αφήσει για 30 λεπτά εκτός ψυγείου, αλλά όχι περισσότερο και έχει μαλακώσει πολύ, με 100 γραμ. καστανή ζάχαρη και μόλις ενωθούν προσθέτεις 1 μεγάλο αυγό κι 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις 220 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις80 γραμ. κακάο σκόνη και 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουνερ κοσκινισμένα όλα μαζί. Ζυμώνεις καλά και ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών.

Κόβεις μπισκότα με το κουπ πατ στο σχέδιο που προτιμάς κι αν θέλεις να δημιουργήσεις το “παραθυράκι” για να τα γεμίσεις, στα μισά μπισκότα θα κόψεις εσωτερικά με ένα μικρότερο κουπ πατ το σχέδιο που θέλεις.

Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο σου). Κάνε μια δοκιμή στα 15 λεπτά να δεις αν είναι έτοιμα και υπολόγισε ότι βγάζοντας από το φούρνο τα μπισκότα θα στεγνώσουν κι άλλο οπότε θα γίνουν πιο τραγανά απ’ όσο τα βλέπεις.

 

Τα βγάζεις να κρυώσουν σε μια σχάρα και λιώνεις σε μπεν μαρί 100 γραμ. λευκή κουβερτούρα. Βάζεις την κουβερτούρα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης για μεγαλύτερη ευκολία ή αν δεν έχεις με ένα μικρό κουταλάκι βάζεις μια λεπτή στρώση στο μπισκότο χωρίς “παραθυράκι” κολλάς πάνω του το μπισκότο με το “παραθυράκι” και γεμίζεις με την κουβερτούρα το κενό. Αφήνεις να παγώσει εντελώς η σοκολάτα και τα αποθηκεύεις σε αεροστεγώς κλεισμένο κουτί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.