Βασιλόπιτα βουτύρου, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Την έφτιαξα και μύρισε Πρωτοχρονιά!!!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό αλλά σοφτ (μαλακό) σε θερμ.δωμ.
200 γρ.γιαούρτι χαμηλά λιπαρά σε θερμ.δωμ.
200 γρ.ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
100 γρ.κορν φλάουρ ή νισεστε
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
1/2 κ.γ ξύσμα λεμόνι


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ


400 γρ.βανίλια γλυκό υποβρύχιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 8-10 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνω το γιαούρτι χτυπώντας 2′ ακόμα.
Προσθέτω 1-1 τα αυγά,τις βανίλιες,το ξύσμα και το αλάτι και ρίχνω και το κορν φλάουρ.
Τέλος ρίχνω και το αλεύρι και χτυπάω ίσα να ενωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
Aδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24-26 εκ.με λαδόκολα και ψήνω στους 180 45′ περίπου!
Αφήνω το κέικ να γίνει χλιαρό.
Λιώνω τη βανίλια σε μπεν μαρί και περιχύνω γρήγορα το χλιαρό κέικ γιατί σκληραίνει αμέσως μόλις κρυώσει.Αν κρυωσει την ξαναβάζω στο μπεν μαρι και συνεχίζω

.
Μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι!!!


Για να γράψω επάνω στη Βασιλόπιτα έλιωσα σοκολάτα και την έβαλα σε μια σακουλίτσα και έκοψα την άκρη με ένα ψαλίδι.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ…


Στη φωτό έβαλα το μίγμα σε ταψάκι 18 εκ.(πολύ μικρό) με λαδόκολα που να εξέχει προς τα πάνω για να πάρει ύψος.

Αλλά πρώτον μου πήρε πολύ ώρα να ψηθεί (1 1/2 ώρα) και δεύτερον από προηγούμενη φορά που έχω φτιάξει την ίδια συνταγη σε ταψάκι 24-26 εκ.το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο…!!!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039408849411913/1104764536209677/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *