- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλείφουμε το μπολ με σπορέλαιο, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στην αρχή με τα χέρια και μετά με τον πλάστη, προσπαθώντας να του δώσουμε τριγωνικό σχήμα.
- Αλείφουμε με πραλίνα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζουμε το δέντρο μας (στην δική μας περίπτωση το τρίγωνο έχει 27 cm ύψος και 25 cm πλάτος), το βάζουμε πάνω στα φύλλα και κόβουμε.
- Κόβουμε λωρίδες των 2 cm, αφήνοντας ένα κενό στην μέση – κορμό. Γυρνάμε τις μεγάλες λωρίδες 2 φορές και τις μικρές 1.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
Λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πραλίνα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!







https://foodaholics.gr/recipe/lachtaristo-christougenniatiko-dentro-me-pralina/?fb






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα ανθρωπάκια, από την "Μαγειρική Πανδαισία" !
Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο δεντράκι απο την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr !
Σπιτικά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια , Homemade Christmas decorative objectives, by Akis Petretzikis ...
Χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Gingerbread house, από τον Γιώργο Τσούλη!
Γρήγορο & Εύκολο Μπισκοτόσπιτο με Μπισκότα Παπαδοπούλου, από το syntages.papadopoulou.gr!
Αφήστε μια απάντηση