- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλείφουμε το μπολ με σπορέλαιο, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στην αρχή με τα χέρια και μετά με τον πλάστη, προσπαθώντας να του δώσουμε τριγωνικό σχήμα.
- Αλείφουμε με πραλίνα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζουμε το δέντρο μας (στην δική μας περίπτωση το τρίγωνο έχει 27 cm ύψος και 25 cm πλάτος), το βάζουμε πάνω στα φύλλα και κόβουμε.
- Κόβουμε λωρίδες των 2 cm, αφήνοντας ένα κενό στην μέση – κορμό. Γυρνάμε τις μεγάλες λωρίδες 2 φορές και τις μικρές 1.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
Λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πραλίνα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://foodaholics.gr/recipe/lachtaristo-christougenniatiko-dentro-me-pralina/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτικά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια , Homemade Christmas decorative objectives, by Akis Petretzikis ...
Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα – βήμα, από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το steliosparliaros.gr!
Χριστουγεννιάτικα κέικ σοκολάτας σε σχήμα δέντρου, από το infokids.gr!
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweet...
Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο δεντράκι απο την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr !
Γιορτινά κεκάκια με μέλι, μπαχάρια, πορτοκάλι και πλούσια βουτυρόκρεμα, από τo icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση