Gingerbread house, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κλασικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα!

ΤΕΜΑΧΙΑ1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ2Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ2/5

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΥΛΙΚΑ

Για το σπίτι:

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα

130 γρ. βούτυρο, λιωμένο

320 γρ. μελάσα

200 γρ. ζάχαρη, καστανή

120 ml νερό

1 αυγό

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

1 κ.γ. μπαχάρι

Για το frosting:

3 ασπράδια

500 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Γλυκίσματα για το στόλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.

2Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μελάσα και το νερό και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μελάσα.

3Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα.

4Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίξερ τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

5Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

6Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφαιρούμε ένα-ένα τα ίσα μέρη από το ψυγείο, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστών.

7Δημιουργούμε τους τοίχους και τις σκεπές του σπιτιού, κόβοντας τη ζύμη και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 8 λεπτά. Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβουμε και για τα υπόλοιπα μέρη της ζύμης.

9Μόλις ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

10Εκτέλεση για το frosting: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να γίνει λείο το frosting.

11Συναρμολόγηση γλυκού: Βάζουμε με τη σειρά τα μέρη του σπιτιού πάνω στην επιφάνεια που θα το σερβίρουμε. Ξεκινάμε από τους τοίχους και συνεχίζουμε προς τη σκεπή κολλώντας κάθε φορά τον έναν τόιχο με τον άλλον προσεκτικά με την βοήθεια του frosting.

12Κάθε φορά που κολλάμε ένα κομμάτι μαζί με ένα άλλο το αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει τελειώς το frosting ώστε να είναι σταθερό και να μήν πέσει.

13Όταν έχουμε τελειώσει με τη συναρμολόγηση του σπιτιού, στολίζουμε με το frosting, δημιουργώντας ότι σχέδια θέλουμε. Στολίζουμε με επιπλέον γλυκίσματα και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *