Πασχαλινά κουλουράκια, από την Γωγώ Σαμίου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Τα ωραιότερα πασχαλινά που θα έχετε φτιάξει πότε!!

Υλικά

250 γρ Βούτυρο καλό αιγοπρόβειο λιωμένο
2 κούπες νες καφέ ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα νες καφέ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλακι του γλυκου μαγ σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα σε σκόνη
6 κούπες αλεύρι μαλακό και ίσως λίγο παραπάνω..Θα το δείτε στα χέρια σας , για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν κ να ασπρίσουν για 10 λεπτά . Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέσα ανακατεμένη στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος βάζουμε την μαστίχα το μπεικιν και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό, Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά ..Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά…..

Το βούτυρο που βάζω κανει την διάφορα νομίζω..είναι Βούτυρο από αιγοπρόβατα και το αγοράζω χύμα …το βρίσκω μόνο στο Γαλαξίας όταν πάτε στα ψυγεία τους και πείτε βούτυρο λιωμένο χύμα Χελμός θα σας το δώσουν ..μοσχοβολάει αυτό το βούτυρο είναι πεντανοστιμο και δεν έχει έντονη μυρωδιά και το βάζω και στα σιροπιαστά γλυκά και στα τσουρέκια μου…….!!!Αν μπορεί κάποιος να πάρει βούτυρο απο τον φούρνο της γειτονίας του θα γίνουν σαν του εμπορίου.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *