Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά και λίγη από την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε 2 αυγά, 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε) και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το λάδι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη στο γουδί.
- Αρωματίζουμε το μείγμα μας με την μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ.
- Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι (αν δεν έχουμε για τσουρέκι βάζουμε για όλες τις χρήσεις), λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 6 μέρη.
- Τα ανοίγουμε σε ίσα κορδόνια.
- Παίρνουμε 3 κορδόνια τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Βάζουμε σταυρωτά τα υπόλοιπα 3 κορδόνια και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Τα πλέκουμε στο σχήμα που σας δείχνουμε.
- Σε καλά λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το τσουρέκι μας και το αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε μια απάντηση