Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα, από το Όλα Νηστίσιμα!
Για τις συχνές υπογλυκαιμίες μας. Πεντανόστιμα, αφράτα και νηστίσιμα – vegan ρολάκια που μοσχοβολάνε κανέλα…
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες και 35-45′
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ |
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. |
1/2 κούπα χλιαρό νερό |
2 συσκευασίες ξηρή μαγιά |
1 κούπα γάλα αμυγδάλου |
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη |
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική |
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
3-4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft |
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη |
1 κ.γλ. Κανέλα |
1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
1 κούπα ζάχαρη άχνη |
2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου |
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια |
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί
- Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 cm και μεγέθους περίπου 40×20 εκ.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω κενό περίπου 1,5 εκ. για να το κολλήσουν
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρές κάθετες φέτες περίπου 2 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αρκετά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν. Τα κενά τα καλύπτουμε με τη γέμιση που έχει περισσέψει
- Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα).
Για τη γέμιση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα
Για την επικάλυψη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό
Λίγο πριν ψηθεί:
https://ola-nistisima.gr/recipe/rolakia-kanelas-nistisima/?
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκά ρολάκια σοκολάτας με ψωμί του τοστ, από τον Πέτρο Συρίγο!
Aφράτα ρολάκια γεμιστά με nutella, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Τραγανά ρολάκια κανέλας με μόνο 3 υλικά, από την Κωνσταντίνα και το Konstantina's kitchen!
Cinnamon rolls, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Γρήγορα cinnamon rolls, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ρολάκια με φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Αφήστε μια απάντηση