Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα, από το Όλα Νηστίσιμα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τις συχνές υπογλυκαιμίες μας. Πεντανόστιμα, αφράτα και νηστίσιμα – vegan ρολάκια που μοσχοβολάνε κανέλα…

Χρόνος μαγειρέματος:  2 ώρες και 35-45′

  •  Μερίδες: 10
  • Βαθμός δυσκολίας:  Εύκολη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3-4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γλ. Κανέλα
1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια

Οδηγίες

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 cm και μεγέθους περίπου 40×20 εκ.
  • Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω κενό περίπου 1,5 εκ. για να το κολλήσουν
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρές κάθετες φέτες περίπου 2 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα  ταψί αρκετά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν. Τα κενά τα καλύπτουμε με τη γέμιση που έχει περισσέψει
  • Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα).

Για τη γέμιση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα

Για την επικάλυψη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό

Λίγο πριν ψηθεί:

dav

https://ola-nistisima.gr/recipe/rolakia-kanelas-nistisima/?

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *