Τούρτα σοκολάτα με ταχίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει γεύση; Το ταχίνι έχει χαρακτηριστεί υπερτροφή χάρη στα ευεργετικά του συστατικά, ενώ παράλληλα χαρίζει πλούσια γεύση στα γλυκά. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι προκλητικό. Αυτή η τούρτα σοκολάτα με ταχίνι θα σας κάνει να αγαπήσετε τη νηστεία!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 125 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 650 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι λαδωμένο διαμέτρου 24εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Ξανατοποθετούμε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 24εκ. και γεμίζουμε με την κρέμα.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *