Ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!

ΤΕΜΑΧΙΑ : 30
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 5/5
Τα πιο λαχταριστά ζελεδάκια που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά
500 ml χυμό πορτοκαλιού
650 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική + extra για το πασπάλισμα
100 γρ. γλυκόζη
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
100 ml χυμό λεμονιού
100 ml νερό
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 10 75%
Λίπος 0.1g 0%
Kορεσμένα 0g 0%
Πρωτεΐνες 1.3g 3%
Yδατάνθ. 26.9g 10%
Σάκχαρα 26.5g 29%
Αλάτι0. 1g 1.67%
Ινες 0g 0%
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αδειάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τους δύο χυμούς. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 150°C.
2Παράλληλα, αδειάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο και το αφήνουμε στην άκρη.
3Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 90°C. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδωμένη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
5Έπειτα, αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 90°C για να μη μας καούν οι ζελατίνες.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/zeledakia
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καραμέλες Τζίντζερ για τη ναυτία, την δυσπεψία, το κρυολόγημα, από το proionta-tis-fisis.com!
Σπιτικές καραμέλες βουτύρου από την καταπληκτική Luise και το Radicio!
Αρωματικές καραμέλες απο το Radicio και την Luise!!
Καραμέλες Γάλακτος με 3 Υλικά, από τον Δημήτρη Μακρινιώτη!
Μαλακές καραμέλες βουτύρου και σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, από την Sukrin και τη LifeTree!
Καραμέλες σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!










Αφήστε μια απάντηση