Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!







Ένα εύκολο σνακ που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να το φτιάξετε με σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη και να το εμπλουτίσετε με σπασμένα γκοφρετάκια ΙΟΝ pocket pie.
Συστατικά
- 50-60 γρ σπόροι καλαμποκιού
- λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 130 γρ βούτυρο ανάλατο
- 160 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος με μια λεπτή στρώση.
- Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους καλαμποκιού και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
- Περιμένουμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. Σιγά-σιγά θα σκάνε πιο αραιά, και μόλις σταματήσουν να σκάνε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν το μείγμα μας καραμελώσει, ρίχνουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα φουσκώσει ελαφρώς και μόλις κατακάτσει, σε λίγα δευτερόλεπτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ποπκόρν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθεί παντού.
- Μεταφέρουμε το ποπκόρν στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι η καραμέλα να ξεραθεί και το ποπκόρν να γίνει τραγανό.
- Βγάζουμε το ποπ κόρν από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και με ένα μικρό κορνέ ή ένα κουτάλι περιχύνουμε το ποπκόρν.
- Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί, σερβίρουμε.
- Φυλάμε το ποπκόρν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φοντάν ινδοκάρυδου με drips λευκής σοκολάτας από το Koykoycook Blogspot!!!!!
Blondies (brownies λευκής σοκολάτας), από την Madame Ginger!
Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr...
Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets...
Cookies Vegan με κακάο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets...
Τούρτα Espresso, λευκής σοκολάτας και κρέμα κάστανου, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Αφήστε μια απάντηση