Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!







Ένα εύκολο σνακ που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να το φτιάξετε με σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη και να το εμπλουτίσετε με σπασμένα γκοφρετάκια ΙΟΝ pocket pie.
Συστατικά
- 50-60 γρ σπόροι καλαμποκιού
- λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 130 γρ βούτυρο ανάλατο
- 160 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος με μια λεπτή στρώση.
- Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους καλαμποκιού και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
- Περιμένουμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. Σιγά-σιγά θα σκάνε πιο αραιά, και μόλις σταματήσουν να σκάνε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν το μείγμα μας καραμελώσει, ρίχνουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα φουσκώσει ελαφρώς και μόλις κατακάτσει, σε λίγα δευτερόλεπτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ποπκόρν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθεί παντού.
- Μεταφέρουμε το ποπκόρν στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι η καραμέλα να ξεραθεί και το ποπκόρν να γίνει τραγανό.
- Βγάζουμε το ποπ κόρν από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και με ένα μικρό κορνέ ή ένα κουτάλι περιχύνουμε το ποπκόρν.
- Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί, σερβίρουμε.
- Φυλάμε το ποπκόρν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μπάλες Nucrema, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Σοκολατένια μπαλάκια με επικάλυψη ΙON patisserie cover cream κακάο και χρωματιστά ζαχαρωτά, από την ...
Τρουφάκια με Nucrema και κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μους σοκολάτας με μύρτιλα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Carrot cake με ανανά και ΙΟΝ Αμυγδάλου, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση