Σήμερα ο μπακλαβάς γίνεται μια νόστιμη φωλιά στην οποία η σοκολάτα και το καραμελωμένο φουντούκι βρίσκουν την τέλεια αγκαλιά … Αυτά τα μπακλαβαδάκια σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο απόλαυσης που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Είναι εξαιρετικά εύκολα στο να τα φτιάξεις, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακά και σίγουρα θα αφήσουν τους πάντες άφωνους.
Η πραλίνα, με την εξαιρετικά αρωματική και πλούσια υφή της, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καραμελωμένων φουντουκιών, δημιουργώντας μια εκρηκτική συνάντηση γεύσεων που αγγίζει την κορυφή της απόλαυσης.
Φυσικά, το μυστικό για να δημιουργήσεις αυτή τη συνταγή θα παραμείνει ανάμεσά μας, αλλά σε λίγο θα διαπιστώσεις πόσο εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις αυτές τις νόστιμες φωλιές, παρά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση που ίσως σε παραπλάνησε στην αρχή. Εξάλλου μαζί μπορούμε τα πάντα !
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
50γρ βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ φουντούκια ψημένα
50γρ μέλι
1/2 κουτ γλυκού κανέλα
350γρ πραλίνα φουντουκιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 φέτα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 7-10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ηλεκτρικό τρίφτη μαζί με το μέλι και την κανέλα ,τα πολτοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε άλλο ένα φύλλο πάνω απο αυτό και ξανά αλείφουμε με βουτυρο ,συνεχίσουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δυο φύλλα, το τελευταίο φύλλο δεν θα αλέιψουμε με βούτυρο . (Συνολικά τέσσερα φύλλα το ένα πάνω απο το άλλο).
Στη συνέχεια με ένα πλάστη ή κάτι στρογγυλό που να ταιριάζει σε διάμετρο τυλίγουμε τα φύλλα σε ένα χαλαρό ρολό . Αφαιρούμε τον πλάστη και κόβουμε το ρολό σε ίσες λωρίδες ώστε να σχηματιστεί σαν φωλίτσα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις λωρίδες που κόψαμε όρθιες σαν φωλίτσες (*βλέπε φωτο).
Με ένα κουτάλι κάνουμε μια στρώση με την γέμιση φουντουκιού στο πάτο απο κάθε φωλίτσα και πατάμε ελαφρά με το χέρι.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κορνέ τη νουτέλα και κάνουμε μια στρωση πάνω από το φουντούκι, κλείνουμε ξανά με άλλη μια στρώση φουντούκι, πασπαλίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστά μπακλαβαδάκια.
Αφήστε μια απάντηση