Ο μπακλαβάς της τεμπέλας, από το sintayes.gr!
Μερίδες: 9-12 ανάλογα με το μέγεθος
Χρόνος: 15 λ + 1 ώρα αναμονή + 30 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Μπακλαβάς… ένα υπέροχο, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό του ταψιού που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Μια εύκολη συνταγή για έναν μοσχομυρωδάτο, σπιτικό μπακλαβά με καλό φρέσκο βούτυρο, φρεσκοαλεσμένα αμύγδαλα “ποτισμένο” με μπόλικο σιρόπι…
Υλικά συνταγής
- 2 κούπες αμύγδαλα, θρυμματισμένα
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανελογαρίφαλο
- 6 φύλλα κρούστας
- 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιύ
- Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 μικρό στικ κανέλας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνετε καλά ένα μέτριο τετράγωνο ή μακρόστενο (25×25 ή 20×30 περίπου) πυρίμαχο σκεύος. Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα σε μέτρια κομματάκια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Τοποθετείτε στο ταψί τα φύλλα ένα ένα, σουρώνοντάς τα (σαν φυσαρμόνικα) το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε σε όλη την επιφάνειά τους με το βούτυρο. Πασπαλίζετε από πάνω το μείγμα αμυγδάλου φροντίζοντας να μπει και μέσα στις πτυχώσεις και να κατανεμηθεί ισομερώς. Ψήνετε το μπακλαβά σας για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά τα φύλλα.
- Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 6 λ περίπου. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
- Βγάζετε το μπακλαβά από το φούρνο και τον περιχύνετε όπως είναι καυτός με το χλιαρό σιρόπι. Τον αφήνετε για 1 περίπου ώρα να πιει το σιρόπι του και κρυώσει καλά τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
https://www.sintayes.gr/syntages/o-baklavas-tis-tempelas/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπακλαβάς με γάλα και μπισκότα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό Κοπεγχάγη(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Μιλφέιγ - μπακλαβάς από την εκπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μπακλαβαδάκια Ferrero Rocher, από την καταπληκτική Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.g...
Cheesecake μπακλαβά, από την εκπληκτική Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Αφήστε μια απάντηση