Μπακλαβάς γεμιστός με κέικ σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το απόλυτο γλύκισμα που συνδυάζει την υπέροχη τραγανή υφή των φύλλων με το λαχταριστά σιροπιασμένο κέικ στο εσωτερικό. Εύκολο όσο και ασυνήθιστο, αξίζει να το ετοιμάσετε σε μια οικογενειακή γιορτή. Δεν θα μείνει ψίχουλο!

Χρόνος Προετοιμασίας:

35΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

1 ώρα και 10 λεπτά

 

Yλικά

  • Για 1 ταψί 30 x 20 εκ.
  • Για τον μπακλαβά
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα)
  • 5 κουτ. σούπας Βιτάμ, λιωμένο, για το άλειμμα
  • Για το κέικ σοκολάτας
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα
  • Για το σιρόπι
  • 3½ φλιτζάνια (700 ml) νερό
  • 3½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
    • 1  ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

 

Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κακάο. Ρίχνω αυτό το στεγνό μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Προθέτω την καρυδόψιχα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συναρμολόγηση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Με το λιωμένο Βιτάμ αλείφω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 30 x 20 εκ. Αλείφω επίσης τα φύλλα από το ένα πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 10 – 11 φύλλα) και τα στρώνω το ένα επάνω στο άλλο στο ταψάκι, εφαρμόζοντάς τα καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το μείγμα του κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω το μείγμα με τα φύλλα από το δεύτερο πακέτο φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφω και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα τοιχώματα του ταψιού για να σφραγίσω τη γέμιση και βουτυρώνω καλά την επιφάνεια. Χαράζω τα επάνω φύλλα σε καρεδάκια (ρόμβους), φτάνοντας μέχρι το μείγμα του κέικ, χωρίς να κόψω τα κάτω φύλλα, και ψήνω τον μπακλαβά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα κοχλάσει. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

Βγάζω τον μπακλαβά από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη καυτός, τον περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι. Τον αφήνω να κρυώσει και τον σερβίρω.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/957#r=edit-tid-5-81/page=4

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *