ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
– 2 πακέτα φύλλο κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
– 500 γρ. βούτυρο LURPAK
– 300 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
– 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα NATOUDIS NUTS
– γάντια μιας χρήσης SANITAS
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
– 650 γρ. ζάχαρη
– 400 γρ. γάλα
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
– 100 γρ. γλυκόζη
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Όταν το βούτυρο ζεσταθεί καλά, το διαχωρίζουμε από το γάλα που έχει καθίσει στον πάτο (βούτυρο κλαριφιέ). Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα 20 φύλλα κρούστας στο ταψί (διπλώνουμε το κομμάτι του φύλλου που περισσεύει). Αδειάζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Καλύπτουμε με τα άλλα 20 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, όπως προηγουμένως. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150οC για 1½ – 2 ώρες περίπου.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη γλυκόζη για 2 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αφήστε μια απάντηση