Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο νερό.
  2. Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει η ζύμη.
  5. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο το σκεύος, την ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  7. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και τις ανοίγουμε με τα χέρια.
  8. Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
  9. Με λαδωμένο δάχτυλο ή πιρούνι δίνουμε σχήμα και τρυπάμε να μην φουσκώσουν.
  10. Προαιρετικά τις περνάμε με λίγο ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  11. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.