Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο νερό.
- Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει η ζύμη.
- Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο το σκεύος, την ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
- Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και τις ανοίγουμε με τα χέρια.
- Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
- Με λαδωμένο δάχτυλο ή πιρούνι δίνουμε σχήμα και τρυπάμε να μην φουσκώσουν.
- Προαιρετικά τις περνάμε με λίγο ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε μια απάντηση