Λαγάνα ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ πανεύκολη, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!







Mια συνταγή για πανεύκολη λαγάνα που ετοίμασα για σας!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα νερό
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
2 κουτ.σ. ξύδι
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
γλυκάνισος
σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το νερό με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ταρράζοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
- Ξεκινάμε το ζύμωμα με τα χέρια έως ότου σηκώσει όλο το αλεύρι και πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που δε θα κολλάει στα χέρια.
- Πασπαλίζουμε λίγο γλυκάνισο πάνω στη ζύμη και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να σκορπίσει μέσα στο ζυμάρι.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, μεταφέρουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε πλατύ σχήμα με το χέρι μας.
- Τσιμπάμε εδώ και εκεί όλη την επιφάνεια του ψωμιού με ένα πιρούνι και κάνουμε λακουβάκια με τα δάχτυλά μας.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε τη λαγάνα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας περίπου. Ελέγχουμε μετά τα 30′ λεπτά με ένα πιρούνι τσιμπώντας το εσωτερικό της.
- Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και την μεταφέρουμε σε σχάρα!!!
Περιμένουμε να ηρεμήσει λίγο ακόμη και κόβεται σε φέτες!!!! Είναι νοστιμότατη!!!!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Καλή Σαρακοστή !!!!
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2013/03/blog-post_18.html











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λαγάνα με ταχίνι, από τον Γιάννη Χασανάκο και το icookgreek.com!
Λαγάνα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Λαγάνα από την Αργυρώ !
Λαγάνα παραδοσιακή σπιτική, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
Λαγάνα της Καθαροδευτέρας, από την Ντίνα Νικολάου!
Λαγάνα από τον Γιώργο Μάντζο και το "Αρτοποιεία & Συνταγές" !
Αφήστε μια απάντηση