Λαγάνα ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

GlutenFree Κούλουμα


Αν νομίζετε ότι η λαγάνα χωρίς γλουτένη είναι άνοστη ή στεγνή, κάνετε λάθος! Φέτος, αν πάσχετε από κοιλιοκάκη ή αν απλώς αποφεύγετε την γλουτένη, θα βουτήξετε στον ταραμά ξανά και ξανά την αφράτη Gluten Free λαγάνα σας! Αρκεί να ακολουθήσετε αυτήν την απλή συνταγή με το αλεύρι Mix Pane – Mix B της Schär!


Υπάρχουν 1-2 μυστικά που αν ακολουθήσετε, η λαγάνα σας θα γίνει αφράτη και νόστιμη. Το πρώτο και πιο βασικό είναι το φούσκωμα. Μην βιάζεστε, αφήστε τη λαγάνα να φουσκώσει με την ησυχία της και να διπλασιάσει τον όγκο της. Το δεύτερο μυστικό που αφορά όλα τα ψωμιά χωρίς γλουτένη είναι να βάλετε στον φούρνο ένα ταψάκι με νερό και να ψήσετε το ψωμί στις αντιστάσεις. Έτσι θα διατηρήσει την υγρασία του το ζυμάρι και δεν θα ξεραθεί. Καλά #GlutenFree Κούλουμα!

Λαγάνα χωρίς Γλουτένη

  • Μερίδες: 1-2 λαγάνες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά

  • 300 γρ. “Mix Pane” Mix B Schär
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά Schär
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder σε ένα μπολ.

2. Σε ένα μπολάκι, ανακατέψετε τη ζάχαρη, τη φρέσκια και την ξηρή μαγιά με 50 ml από το χλιαρό νερό και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά για να τραφεί η μαγιά.

3. Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέστε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και το νερό και δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4. Ανοίξτε τη ζύμη, δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.

5. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και σουσάμι.

7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 30 λεπτά.

TIP: Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε Λαγάνα χωρίς γλουτένη ολικής Άλεσης με το αλεύρι Glutafin «Farina con Fibre»

#LoveOnly,
Madame Ginger

Φροντίστε τα υλικά που θα αγοράσετε να φέρουν στην συσκευασία την σήμανση ότι πρόκειται για προϊόν χωρίς γλουτένη ή να βρίσκονται στη λίστα με τα ασφαλή προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από  την Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *