Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά, την ζάχαρη και 3 κουταλιές αλεύρι στο μισό χλιαρό νερό.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε
  5. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  7. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει.
  8. Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1½ ώρα να φουσκώσει.
  9. Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη (2 λαγάνες).
  10. Τα ανοίγουμε σε λαγάνες σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  11. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
  12. Διαλύουμε την ζάχαρη στο κρύο νερό.
  13. Πατάμε τις λαγάνες με τα δάχτυλά μας, τις αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι.
  14. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.