Πότε και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα. Η ιστορία της, η ευχή και παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή, από το choratouaxoritou.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Φανούριος έγινε γνωστός στην Ορθοδοξία όταν – Θεία Πρόνοια – φανερώθηκε η εικόνα του μέσα σε ερείπια γκρεμισμένης παμπάλαιης εκκλησίας στην Ρόδο την οποία αγνοούσαν όλοι, όταν θέλησαν οι τότε κυρίαρχοι του ελληνικού μας νησιού να επισκευάσουν τα τείχη κατά τον 15ο αιώνα!

Η φανέρωση της Εικόνας

Τότε, μέσα σε εκείνα τα ερείπια, βρέθηκαν πολλές εικόνες, όλες φθαρμένες, εκτός από μία που ήταν σε τόσο άριστη ανεξήγητα κατάσταση, που λες και είχε αγιογραφηθεί εκείνη τη στιγμή και η οποία σώζεται ως σήμερα στη Ρόδο (φωτογραφίες) Στη μέση παρίστανε ένα παλικάρι, νεαρό στρατιωτικό, που κρατούσε στο δεξί του χέρι σταυρό, πάνω από τον οποίο έκαιγε λαμπάδα, ενώ γύρω ιστορούνταν τα μαρτύρια του άγνωστου μέχρι τότε Αγίου, σε 12 παραστάσεις!

Ο Μητροπολίτης της Ρόδου Νείλος έτρεξε αμέσως επί τόπου και διάβασε καθαρά το όνομα του Αγίου, που λεγόταν Φανούριος. Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος, για τη φανέρωση του Αγίου, παρατήρησε, πως ήταν ντυμένος σαν Ρωμαίος στρατιωτικός, κρατώντας στο αριστερό χέρι του ένα σταυρό και στο δεξιό μια αναμμένη λαμπάδα.

 Διαβάστε την συνέχεια στο : http://choratouaxoritou.gr/?p=50655

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *