Χαλβάς Φαρσάλων, από τον Παντελή Κατρακάρη και το thinkdrops.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χαλβάς Φαρσάλων: παραδοσιακή αξία! Ακολούθησε κατά γράμμα τη συνταγή μας για να φτιάξεις τον πιο νόστιμο χαλβά που έχεις δοκιμάσει ποτέ – αλλά προσπάθησε να αφήσεις και άλλους να δοκιμάσουν!

Υλικά

  • 210 γρ. βούτυρο αγελάδος   (Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό, γι’ αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ηλιέλαιο ).
  • 300 γρ. νισεστέ
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα και το καραμέλωμα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα (προαιρετικά)
  • 2 βανίλιες (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, κατά προτίμηση χλιαρό. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, για να μη δημιουργηθούν σβώλοι.

Προσθέτουμε τη βανίλια (προαιρετικά).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλο πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, για να κάνουμε καραμέλα. Ρίχνουμε 5 σταγόνες νερό και έχουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει χρώμα η καραμέλα, ρίχνουμε με προσοχή το μίγμα από το μπολ μας.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η καραμέλα.

Λίγο πριν αποσύρουμε ρίχνουμε τα αμύγδαλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αδειάζουμε σε ταψάκι η πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και είτε καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο για να δημιουργήσουμε την κρούστα της καραμέλας, είτε ψήνουμε στο grill για 10′-15′.

Καλή απόλαυση!

Tips

  • Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό, γι’ αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ηλιέλαιο.
  • Μπορείτε να τον σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.

 

https://www.thinkdrops.gr/2021/07/23/halvas-farsalon/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *