Κετογονική Διατροφή : Πασχαλινά Κέτο κουλουράκια, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 25 pieces
Αγαπημένα τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια! Πορτοκάλι, βανίλια, κονιάκ, βούτυρο και η αμμωνία που δίνουν όλα μαζί, σε συνδυασμό, την χαρακτηριστική μυρωδιά και την υφή τους!
Η ζύμη πλάθεται όπως βγαίνει από το ψυγείο, και, ανάλογα το σχήμα και το ψήσιμο, βγαίνει και η υφή που προτιμάτε. Προσωπικά, δεν τα θέλω τραγανά. Θέλω να τρίβονται και να είναι πιο μαλακά και βουτυράτα μέσα.
Δεν είναι εύθραυστα και, αν και φαίνονται στεγνά στην όψη, δεν είναι έτσι καθόλου. Φάτε τα μαζί με ένα bulletproof καφεδάκι! Καλό Πάσχα!:-)
Υλικά
200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
40 γρ αλεύρι καρύδας
110 γρ αυγά
110 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
40 γρ ξύσμα πορτοκάλι (2 μεγάλα πορτοκάλια ήταν)
90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
25 γρ κονιάκ ή άλλο υγρό
2 γρ αλάτι
3 γρ αμμωνία εναλλακτικά βάλτε 3 γρ baking powder, αλλά η όλη διαφορά στο άρωμα, την υφή και τη γεύση γίνεται από αυτήν.
1/2 στικ βανίλια
1 ασπράδι για πριν το ψήσιμο
Instructions
- Προθέρμανση φούρνου στους 160 βαθμούς Κελσίου, αέρα
- Ζυγίστε τα υλικά και απλώς ανακατέψτε τα να γίνει μια πηχτή ζύμη.Βάλτε την στο ψυγείο, να παγώσει!
- Παγωμένη η ζύμη πλάθεται πολύ εύκολα. Αν κοπεί σε σημεία, απλώς ενώστε την σε εκείνο το σημείο.
- Τα στρογγυλλά τα έπλασα έτσι.
- Τις πλεξούδες, έτσι.
- Η ζύμη βγάζει 25 κομμάτια των 23 γρ. Χαζό νούμερο αλλά έτσι βγάζει, 25 ακριβώς.Αλείψτε με ασπράδι πριν το ψήσιμο!
- Τα στρογγυλλά, τα έψησα για 25 λεπτα.
- Τις πλεξούδες 20 λεπτά.
- Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα μισή ώρα εκεί.
- Όταν βγουν από τον φούρνο, είναι λίγο μαλακά, αλλα μόλις κρυώσουν είναι όπως πρέπει.
- Αν τα θέλετε τραγανά, ψήστε απλά λίγο ακόμα στούς 120 βαθμούς, για να μην πάρουν κι άλλο χρώμα.
- Με αυτό το ψήσιμο, μέσα είναι βουτυρένια αλλά όχι σαν κέικ, να είναι υγρό δηλαδή, αλλά σαν μαλακό μπισκότο. Δέν σπάνε αν δεν τα σπάσεις επίτηδες!Μην σας ανησυχεί αν μυρίζει πολύ η αμμωνία στη ζύμη, εξαφανίζεται μετά.
Notes
Μάκρος και για τα 25 κουλουράκια: 2294 θερμίδες, πρωτεΐνη 64 γρ, λίπος 192 γρ, ίνες 39 γρ, νετ υδατάνθρακες 20 γρ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Κετογονική δίαιτα: η επανάσταση στη δίαιτα ή ένα ακόμα διατροφικό trend;", από το interamerican.gr!
Κετογονική Διατροφή: Παγωτό Βανίλια από Crème Anglaise, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketoki...
Κουλουράκια Πασχαλινά από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Κετογονική διατροφή: Σοκολάτα σπιτική, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
Κέτο Πάστα Φλώρα aka Crostata, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
"Κετογονική δίαιτα ή αλλιώς keto", από τον Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Θανάση Τσιούδα, και το yourdoc....
Αφήστε μια απάντηση