Fun Fact-Η λέξη bounty σημαίνει κέρδος ή ανταμοιβή!
Επειδή πιο συγκεκριμένα οι πειρατές και οι… εξερευνητές θα πω, (αν και αυτοί, ότι έκαναν οι πειρατές έκαναν, απλά ήταν πιο high class κοινωνικά), στα ταξίδια τους σε τροπικούς παραδείσους, εκτός από χρυσάφι και ότι άλλο αξίας μπορούσαν να “βουτήξουν”, έφερναν και σαν bounty- δηλαδή κέρδος/ανταμοιβή, και τα τοπικά προϊόντα του κάθε μέρους. Ένα από αυτά και η καρύδα.
Πιστέψτε με, έχω φάει ΠΟΛΛΑ Bounty.
Με λες και vip πελάτη της εταιρίας ακόμα και τωρα, και ας έχω να φάω κοντά στα 10 χρόνια.
Καταλάβατε για τι ποσότητες μιλάμε.
Θέλω να μην είναι ξερό, να έχει την αίσθηση της λιωμένης ζάχαρης δηλαδή, το μείγμα με την καρύδα. Δεν θέλω η καρύδα να είναι τραγανή, ούτε να με λιγώσει.
Πάνω απ’ όλα θέλω, εκτός από νόστιμα, τα μάκρος να είναι ωραία.
Τα υλικά είναι πολύ απλά.
Ξέρω η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη, αλλά η κονσέρβα με κρέμα καρύδας είναι 400 γρ, και έτσι με βόλεψε.
Μπαίνουν άνετα και κατάψυξη. Αν κάνετε Bounty σε μπάρες, όπως το συμβατικό περίπου γλυκό, 26 κομμάτια βγάζει η συνταγή.
Μπορείτε και μικρά τρουφάκια και να τα τυλίξετε σε κακάο ή να τα ντύσετε με σοκολάτα.
Σε θερμοκρασία δωματίου είναι ζουμερά και υπέροχα. Δείτε και το βίντεο!
Διατηρούνται ψυγείο μέχρι και μήνα και στην κατάψυξη φορεβερ!
Enjoy!
… Επειδή αγανάκτησα με τα ξερά Bounty Bars!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
Η κρέμα
- 400 γρ κρέμα καρύδας μια κονσέρβα δηλαδή, 17 με 21% λίπος
- 80 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα. Δοκιμάστε αν σας φτάνει το γλυκαντικό σε αυτή την ποσότητα, δεν είναι σούπερ γλυκό
- 4 γρ xanthan gum ή guar gum
- 1/2 στικ φυσική βανίλια ή 10 γρ εκχύλισμα βανίλιας
- 6 γρ αλάτι
- 60 γρ λάδι καρύδας με γεύση
Τα ξηρά υλικά
- 280 γρ ινδοκάρυδο ψημένο μέχρι να ροδίσει ψήστε 7 με 10 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου
- 30 γρ αλεύρι καρύδας
Για αυτή την δόση έβαλα 200 γρ σοκολάτα με 20 γρ λάδι καρύδας με γεύση για επικάλυψη.
Instructions
Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα συστατικά της κρέμας, εκτός από το xanthan gum.
Βάλτε το να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει το λάδι καρύδας.
Προσθέστε και το xanthan gum και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.
Σβήστε το μάτι της κουζίνας και προσθέστε το ψημένο ινδοκάρυδο και το αλεύρι καρύδας στην κρέμα.
Το ινδοκάρυδο και το αλεύρι καρύδας ρουφάνε την υγρασία και σιγά σιγά πήζει το μείγμα, ενώ το xanthan δίνει την ελαστικότητα του σιροπιού σε συμβατικές συνταγές.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει καλύτερα.
Μπορείτε να το πλάσετε σε bars ή να το απλώσετε σε ταψί με μία λαδόκολλα στον πάτο, και να το κόψετε μετά στα σχήματα που θέλετε μόλις παγώσει.
Αφήστε τα να παγώσουν πριν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.
Λιώστε την σοκολάτα με το λάδι καρύδας, βουτήξτε το παγωμένο μείγμα καρύδας και voilá, έτοιμα τα Βounty Βars.
Έτοιμα κρατάνε στην κατάψυξη φορεβερ-σχεδόν. Και αν είναι σκέτο το μείγμα καρύδας, το ίδιο.
Recipe Video: https://youtu.be/Qs9H0cgSKew
Notes
Μάκρος για όλη την δόση χωρίς την σοκολάτα είναι: θερμίδες 3221, πρωτεΐνη 27 γρ, λίπος 322 γρ, ίνες 60 γρ, νετ υδατάνθρακες 26 γρ
Αφήστε μια απάντηση