…Και, ναι!!
Τα κατάφερα!
Την έγραψα!
Δεν απαντάω στα τσατ και είναι πιο εύκολο…
Μουαχαχα..
Όμως, Mad About Keto Greece, σε αγαπω, συγνωμη! Δεν έχω πιεί αρκετό καφε!!
Πάμε λοιπον.
Έχω πάθει κάτι με ζυμαράκια χωρίς αυγά και πολύ βούτυρο.
Εδώ, είναι το ίδιο ζυμάρι, με έξτρα βούτυρο, πολλή κανέλα, με διαφορετικό πλάσιμο, και το ένα με έξτρα αμυγδαλάκι, μμμ…
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα 10 λεπτά, αλλά μοσχομυρίζουν κανέλα και βούτυρο.
Λατρεύω και τα δύο!
Δεν είναι ούτε τραγανα, ούτε πολύ μαλακά.
Η ζύμη χωρίζεται στα δύο.
Ανοίγετε δύο φύλλα που γεμίζετε με βούτυρο, κανέλα, ginger, γλυκαντικό και, έτσι μπορείτε να κάνετε και με αμύγδαλα και χωρίς!
Μπορείτε να βάλετε και βούτυρο, κακάο και ψημένα φουντούκια…Και έτσι είναι πολύ ωραία. Θυμίζει νουτέλα.
Εχω όμως έρωτα με την κανέλα, το παραδέχομαι…
…Και τα Χριστούγεννα, λίίίίγο πιο πολύ.:-)
Ingredients
Ζύμη για δύο ρολά
- 175 γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 45 γρ αλεύρι από ίνες μπαμπού δεν γίνεται αντικατάσταση με αλεύρι καρύδας γιατί διαλύονται τα μπισκότα
- 80 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
- 3 γρ αλάτι
Γέμιση για και για τα δύο ρολά, μισή ποσότητα δηλαδή στο κάθε ρολό
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 φύλλα ζύμης
- 24 γρ κανέλα για 2 φύλλα ζύμης ή εναλλακτικά τα ίδια γρ κακάο
- 6 γρ ginger σκόνη για 2 φύλλα ζύμης εκτος αν βάλετε κακάο
- 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 για 2 φύλλα ζύμης, Sukrin Gold έβαλα
Ξηροί καρποί αν θέλετε
- 50 γρ χονδροτριμμένα αμύγδαλα αν βάλετε κανέλα, συν 2 γρ αλάτι ή τα ίδια γρ φουντούκι αν βάλετε κακάο, συν 2 γρ αλάτι
1 αυγο για άλειμμα πριν το ψήσιμο, γίνεται και χωρίς αν έχετε δυσανεξία.
Instructions
Προθέρμανση του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου αέρα. Ψήσιμο για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε τα υλικά αρχικά με ένα πιρούνι και μετά με το χέρι μεχρι να γίνει μία μπάλα.
Χωρίστε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Βάλτε τη ζύμη για 15 λεπτά στην κατάψυξη να δέσει.
Ανοίξτε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα ζύμης, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Καλύτερα να είναι πιο παχύ σε πλάτος από ότι στη φωτογραφία.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάλτε τα στην κατάψυξη 15 λεπτά περίπου να παγώσουν για να μπει πιο εύκολα η γέμιση πάνω στη ζύμη αφού δεν θα κολλάει.
…και για τα δύο σχέδια μπισκότου ξεκινάτε σχεδόν με τον ίδιο τροπο.
Στο μπισκότο με τα αμύγδαλα, σε αυτό το σχέδιο δηλαδή, το στρογγυλό, βάζετε κατευθείαν ΌΛΑ τα υλικά της γέμισης στο φύλλο.
Τυλίγετε το φύλλο και απο τις δύο πλευρές.
Βάλτε το στην κατάψυξη να δέσει καλά για να κόβετε πιο εύκολα.
Κόψτε το σε φέτες με πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Μεταφέρετε τα στο ταψί του φούρνου, πιέστε τα αν ανοίξουν, και αλείψτε τα με το αυγο.
Ψήστε 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα αγγίξετε γιατι θριμματίζονται.
Στο άλλο σχέδιο, απλώστε τα 20 απο τα 35 γρ του βουτύρου που αντιστοιχούν στο κάθε ένα φύλλο ζύμης στην μία πλευρά.
Βάλτε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο 5 γρ κανέλας.
Διπλώστε στο 1/3 της ζύμης και προσθέστε το μισό βούτυρο που έμεινε, στην πάνω πλευρά της ζύμης, όπως στη φωτογραφία.
Διπλώστε το φύλλο και από την άλλη μεριά και βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο στην πάνω μεριά.
Βάλτε και την υπόλοιπη κανέλα πάνω στο βούτυρο.
Είναι έτοιμο. Πατήστε το ρολό λίγο και βάλτε το στην κατάψυξη να δέσει,
΄Κόψτε το σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Μεταφέρετε τα στο ταψί του φούρνου, πιέστε τα αν ανοίξουν, και αλείψτε τα με το αυγο.
Ψήστε 10 λεπτά και αφήστε και αυτά να κρυώσουν πριν τα αγγίξετε γιατι θριμματίζονται.
Φτιάξτε ένα καφεδάκι και φάτε μερικά, είναι τέλεια.
Notes
Μάκρος για όλη την δόση ζύμης χωρίς τη γέμιση: 2685 θερμίδες, πρωτεΐνη 38 γρ, λίπος 251 γρ, ίνες 66 γρ, νετ υδατάνθρακες 18 γρ.
Μάκρος για όλη την δόση της γέμισης χωρις τα αμύγδαλα: 545 θερμίδες, πρωτεΐνη 1 γρ, λίπος 57 γρ, ίνες 4 γρ, νετ υδατάνθρακες 4 γρ.
Τα μάκρος για την γέμιση με κακάο δεν τα βάζω γιατί το κακάο εδώ έχει εντελώς άλλα μάκρος από ότι στην Ελλάδα.
Αφήστε μια απάντηση