“Είναι η κετογονική διατροφή μια ακραία λύση;”, από τον Κωνσταντίνο Βολιώτη, Οικογενειακό Ιατρό, MSc Διαβητολογίας και το ketoabout!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενάντια στις λάθος πεποιθήσεις

Μιλώντας εχθές με μια φίλη μου ανέφερε ότι έκανε κετογονική για ένα μήνα..

Τελικά κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:

  • Πολύ κρέας! Κετογονική δεν είναι που τρως μόνο πρωτεΐνη; Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τόσο ακραίο και θα το έκανα μόνο αν είχα ένα πρόβλημα υγείας σοβαρό..

Χαμόγελασα.. Της εξήγησα ότι αυτό που έκανε δεν ήταν κετογονική αλλά κάτι άλλο..

 

Είναι ακραία λύση η κετογονική;

Όμως το πρόβλημα που με απασχόλησε περισσότερο είναι το γιατί μπορεί μια διατροφή με θεραπευτικές ιδιότητες να θεωρείται ακραία. Γιατί να αποτελεί την τελευταία λύση και μόνο υπό την απειλή ενός σοβαρού πρόβληματος υγείας..

Προσπαθώ να ενημερώσω για την διατροφή να εξηγήσω τι ακριβώς είναι και να καταλάβω ποιες είναι οι αντιστάσεις. Ομολογουμένως το ακραίο μου ακούγεται πολύ άσχημο γιατί σημαίνει ότι όλοι εμείς που ακολουθούμε κετογονική είμαστε ακραίοι και ανήκουμε σε μια ομάδα περίεργων και περιθωριακών..

Είναι ακραίο πραγματικά το να περιορίσεις μια ομάδα τροφών την οποία δεν έχεις ανάγκη (υδατάνθρακες); 

Είναι ακραίο το να ρυθμίσεις τον μεταβολισμό σου ώστε να μην αποθηκεύει λίπος αλλά να το χρησιμοποιείς για παραγωγή ενέργειας; 

Είναι ακραίο το να σταθεροποιείς τις διακυμάνσεις πείνας, ενέργειας και διάθεσης;

Είναι ακραίο το να προστατεύεις την υγεία σου;

Γιατί θα πρέπει να έρθω αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας για να ακολουθήσω μια υγιεινή διατροφή; 

 

Τι είναι πραγματικά ακραίο

Γιατί δεν είναι ακραίο το να τρέφεται κάποιος σχεδόν αποκλειστικά με υδατάνθρακες; Όταν, επαναλαμβάνω, ο οργανισμός μας δεν τους χρειάζεται..

Γιατί δεν είναι ακραίο το να θεωρείς ότι τα επεξεργασμένα φαγητά είναι υγιεινά αν γράφουν από έξω «low fat»;

Γιατί δεν είναι ακραίο το να βάζεις συνεχώς σε ένα αναβολικό στάδιο τον οργανισμό και να τον αναγκάζεις να αποθηκεύει λίπος σε μόνιμη βάση;

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη σας επί του θέματος και τι θεωρείτε ακραίο. Σίγουρα δεν μπορώ να πείσω τους πάντες. Σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι κετογονική διατροφή. Σίγουρα όμως η διατροφή χαμηλών υδατανθράκων δεν αποτελεί ακραία λύση. 

 

Ενημερωθείτε για την κετογονική

Σας προκαλώ να ενημερωθείτε και να διαβάσατε για τα οφέλη της διατροφής. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική για το τι είναι πραγματικά υγιεινή διατροφή. Μπορεί να μην ακολουθήσετε την κετογονική και ούτε καν την χαμηλών υδατανθράκων. Όμως μετά την ανασκόπηση θα γνωρίζετε ποιες είναι οι τροφές που πραγματικά δημιουργούν προβλήματα στην υγεία.

Ίσως μόνο αυτό να είναι αρκετό ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας…

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ketoabout.gr/2019/07/03/einai-i-ketogoniki-diatrofi-mia-akraia-lysi/?fbclid=IwAR0BPGzHkZPZtPQPPUWkrCB9zLs0jyxH_n49KI-zg_cnAO1OnKDfv8vDGdE

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *