Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
- 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Πανεύκολη Σοκολατένια Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, από το sokolatomania.gr!
Γαλατόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!
Pancakes μπουγάτσα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Στριφτόπιτα γλυκιά με σοκολάτα και βανίλια, από την Αργυρώ μας!
Νηστίσιμη μπουγάτσα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!



Αφήστε μια απάντηση