Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
- 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη από την Ντίνα Νικολάου !
Γαλακτομπούρεκο, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Μπουγάτσα με αχλάδια από τον Άκη και το akispetretzikis.com!
Μπακλαβογαλατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου !
Πεντανόστιμη σπιτική σοκολατένια μπουγάτσα, από την Επιστημονική ομάδα του Neadiatrofis.gr!
Σοκολατένια Γαλατόπιτα- Chocolate Milk Pie by Akis and akispetretzikis.com!



Αφήστε μια απάντηση