Νηστίσιμα αφράτα κουλούρια με πετιμέζι, από το sidagi.gr!







Υλικά
200ml ελαιόλαδο
90ml κονιάκ
200γρ. ζάχαρη
200γρ. πετιμέζι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
610γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Αν σας αρέσουν τα μουστοκούλουρα τότε θα λατρέψετε αυτά τα αφράτα κουλουράκια με πετιμέζι!
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisima-afrata-koulouria-me-petimezi






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολάτα με άθερμο πετιμέζι Καραγγελή, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν, neanikon.gr!
Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική, από την Μάγδα Γοδόση και το ions...
Κέικ με πετιμέζι , τζίντζερ και λεμόνι, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, από το themamagers.gr!
Πετιμεζόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostoulis.com!
Μαρμελάδα φράουλα για τους διαβητικούς μας φίλους, από την Αλίκη Μάρα, "Καθημερινή Γευσηλάτρη" και τ...