Ραβανί, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!
Αυτό το γλυκό το αγαπώ ιδιαιτέρως και δε νομίζω ότι είμαι υπερβολική…Είναι οι μνήμες των παιδικών χρόνων αλλά και το λατρεμένο άρωμα λεμονιού , είναι και το σιρόπι του με κάνουν να καταλήγω σε αυτό το υπέροχο , κλασικό , παραδοσιακό , εύκολο και αγαπητό γλυκό κάθε φορά που έρχεται το ερώτημα “Τι γλυκό να φτιάξω;” σε μια γιορτή , σε μια ξεχωριστή στιγμή που ζητάει…ζάχαρη , σε ένα τραπέζι… Σερβίρεται μόνο του αλλά και παρέα με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι από γλυκό του κουταλιού , είναι απλά ακαταμάχητο !
Δείτε το :
Υλικά:
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1 κούπα ηλιέλαιο ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
2-3 βανίλιες και ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε πρώτα – πρώτα το σιρόπι. (Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά) Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με το γλυκό.
-Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τα σιμιγδάλια , το αλεύρι και το μπέικιν.
-Σε μπωλ χτυπάμε με σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι και τα αυγά, το ξύσμα και τις βανίλιες.
– Στο τέλος ενώνουμε με το μίγμα του σιμιγδαλιού.
-Αδειάζουμε σε ταψί 25×30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 45 λεπτά.
-Μόλις βγεί καυτό το γλυκό από το φούρνο το περιλούζουμε με το κρύο πλέον σιρόπι!
Σερβίρεται σκέτο ή με σαντιγύ ή με παγωτό και σιρόπι της αρεσκείας μας . Η δική μου αγαπημένη εκδοχή είναι με παγωτό καραμέλα, σιρόπι από γλυκό περγαμόντο και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ!!!
Καλή επιτυχία και…. καλή απόλαυση!
http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/paradosiaka-glyka/25-ravani
Αφήστε μια απάντηση