Ρυζόγαλο, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
1 lt γάλα, πλήρες
100 γρ. ρύζι αρμπόριο, για ριζότο
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι + extra για το σερβίρισμα
Κανέλα, για το πασπάλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.
2Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας.
3Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.
4Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια.
5Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
#tsoulotip: Προσέχουμε να μη βράσουμε σε δυνατή ένταση για να μη φουσκώσει το γάλα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/ryzogalo
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας (νηστίσιμο), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintages Panos!
Ρυζόγαλο της Αργυρώς μας, από το argiro.gr!
Cheesecake με ρύζι basmati και καραμελωμένο γάλα, από τον Ανδρέα Λαγό και το olivemagazine.gr!
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ions...
Ρυζόγαλο με βρώμη, από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Ρυζόγαλο από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty" !
Αφήστε μια απάντηση