Ρυζόγαλο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το απόλυτο μαμαδίστικο γλυκό που όλοι αγαπάμε!

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα, πλήρες

100 γρ. ρύζι αρμπόριο, για ριζότο

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι + extra για το σερβίρισμα

Κανέλα, για το πασπάλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   314    16%
ΒΑΖΑΛίπος   5.5g   8%
ΒΑΖΑKορεσμένα   3.2g   16%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  10.2g   20%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  57.7g   22%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   36.7g   41%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.1g    1.67%
ΒΑΖΑΙνες    0g   0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.

2Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας.

3Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.

4Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια.

5Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

#tsoulotip: Προσέχουμε να μη βράσουμε σε δυνατή ένταση για να μη φουσκώσει το γάλα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/ryzogalo

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *