Ροξάκια με έτοιμη σφολιάτα από το Παραδοσιακό Χειροποίητο Φύλλο Κρούστας Καταιφι Και Σφολιάτας Μυλωνά!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη σφολιάτα 1 κιλο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Φρυγανιά τριμμένη 4 κουταλιες
1 1/2κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο η μια πρεζα
2 αυγά
Βανιλιες 2 τμχ.
1/4 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε 2 κουταλιες κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα γλυκόζη
2 1/2 κούπες νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Το μίγμα πρέπει να είναι σφικτό.Αν χρειαστει προσθεστε επιπλεον φρυγανια.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος πολυ λεπτο.
Μ’ ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόψτε την μιση ζυμη δίσκους με διάμετρο 5 εκ. Με την υπολοιπη ζυμη θα κοψετε παλι δισκους αλλα θα αφαιρέστε από το κέντρο με ένα μικρότερο κουπ πατ, κομματάκια ζύμης, σχηματίζοντας κρίκους.
Βάλτε από ένα γεμάτο κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου, βρέξτε τις άκρες με λίγο νερό, τοποθετήστε επάνω ένα κρίκο ζύμης και πατήστε με τα δάχτυλα τριγύρω, να ενωθεί με το δίσκο, κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Βαλτε τα ροξάκια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί .
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 20′ – 25′, να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 5′. Περιχύστε τα ροξάκια σιγα σιγα με το χλιαρο σιρόπι, μόλις βγουν από το φούρνο. Μπορει να μην χρειασθει ολο το σιροπι.
Μην τα σκεπάσετε για να μην μαλακώσουν.


Γινονται 60 με 80τμχ.περιπου

 

 

https://www.facebook.com/fyllomylona/photos/pb.284505475050674.-2207520000.1410966088./335640866603801/?type=1&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *