Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα (και σε VIDEO), από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!







Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.
Φανταστική πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη
Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.
Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.
Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.
Θα χρειαστώ:
1000γρ -1100γρ αλεύρι γ.ο.χ. η αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
350 γρ ζάχαρη η ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
1000γρ -1100γρ αλεύρι γ.ο.χ. η αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
350 γρ ζάχαρη η ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.
Πως τα φτιάχνω:
Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.
Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.
Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
(ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)
(ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)
Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.
(αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)
Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.
Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται εύκολα.
Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.
Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.
Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις
Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.
Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.
Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι
Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά
Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα
” Καλή Γλυκιά Όρεξη “











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εκπληκτικό "Καρότο-κέικ ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot...
" Εύκολη Σοκολατένια ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr...
" Σοκολατοπιτάκια της Αργυρούλας μου ", από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslitt...
Πανεύκολο τσουρέκι με μέλι χωρίς μαγιά και χρόνο αναμονής (Video), από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Βασιλόπιτα κέικ, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Σοκολατένια πουτίγκα με τσουρέκι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
ποσα τσουρεκια βγαζει αυτη η δοση?
Aνάλογα το μέγεθος!!4 Κανονικά.Αν θέλεις πολύ μεγάλα 3 αν θέλεις μικρότερα 6.Εξαρτάται πως σου αρέσουν!