Τιραμισού φτιαγμένο με ολονύχτια βρώμη, από το glykouli.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα υγιεινό επιδόρπιο με άρωμα ιταλικό!
Το τιραμισού, ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο, χρησιμεύει ως έμπνευση γεύσης για αυτή την παραλλαγή με ολονύχτια βρώμη. Ο στιγμιαίος εσπρέσο σε σκόνη προσθέτει μια πικρία στο πιάτο, η οποία εξισορροπείται από τη γλυκύτητα του σιροπιού σφενδάμου. Γεμίζουμε κάθε μερίδα με γιαούρτι για λίγη γεύση, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε με ρικότα. Ένα πέρασμα σκόνης κακάο από πάνω χρησιμεύει ως ένα νεύμα στην εμβληματική εμφάνιση του γλυκού. Αυτή η βρώμη είναι φιλική προς την προετοιμασία των γευμάτων, αλλά αν διαπιστώσετε ότι η βρώμη σας στεγνώνει πολύ καθώς κάθεται στο ψυγείο, προσθέστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 4 ώρες 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Πώς το κάναμε αυτό φιλικό για τον διαβήτη

Χρησιμοποίησαμε σιρόπι σφενδάμου ως γλυκαντικό. Σε αντίθεση με την επιτραπέζια ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου συνοδεύεται από άλλα ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο και το μαγγάνιο, που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία. Έχει επίσης χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την επιτραπέζια ζάχαρη, που σημαίνει ότι έχει μικρότερο αντίκτυπο στο σάκχαρο του αίματος. Ωστόσο, το σιρόπι σφενδάμου εξακολουθεί να θεωρείται πρόσθετο σάκχαρο, επομένως είναι χρήσιμο να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα που τρώτε, ειδικά όταν παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Προστέθηκε πρωτεϊνικό γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη, στραγγιστό για πλούτο. Η χρήση κρεμώδους, απλού στραγγιστού γιαουρτιού προσθέτει περισσότερη πρωτεΐνη σε αυτή τη συνταγή. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και επίσης βοηθά στην επιβράδυνση της πέψης, η οποία βοηθά στην αμβλεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Το γιαούρτι παρέχει επίσης ασβέστιο, ένα σημαντικό μέταλλο για την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία των οστών, τα οποία μπορούν να επηρεαστούν από τα φάρμακα και τις επιπλοκές του διαβήτη. Επιπλέον, κάθε μερίδα αυτής της συνταγής παρέχει 5 γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην υποστήριξη των υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βάλαμε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ήδη γιαούρτι με βάση τα γαλακτοκομικά, επιλέξαμε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ως υγρό συστατικό για την ολονύχτια βρώμη μας. Προσθέτοντας μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου αντί για αγελαδινό γάλα εξοικονομήσαμε περίπου 4 γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα.

Ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποίησω άλλα μη ζαχαρούχα γάλατα φυτικής προέλευσης αντί για το γάλα αμυγδάλου αυτής της συνταγής;

Ναι, φροντίστε απλώς να ελέγξετε τον πίνακα Nutrition Facts για να βεβαιωθείτε ότι αντικαθιστάτε το γάλα αμυγδάλου με κάτι που έχει παρόμοιο διατροφικό προφίλ, δίνοντας μεγάλη προσοχή στην περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Για αναφορά, πολλά γάλατα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη περιέχουν 1 γραμμάριο ή λιγότερους υδατάνθρακες ανά μερίδα 240 ml. Επιλέξτε ένα υποκατάστατο με παρόμοιο προφίλ εάν αποφασίσετε να αλλάξετε.

Αν δεν έχω σιρόπι σφενδάμου, τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για γλυκαντικό;

Εάν πρέπει να μειώσετε τους υδατάνθρακες, δοκιμάστε ένα υποκατάστατο ζάχαρης ή προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα δαμάσκηνα στο μείγμα για να αντικαταστήσετε το σιρόπι σφενδάμου. Δύο δαμάσκηνα θα έδιναν περίπου 14 γραμμάρια υδατανθράκων, γεγονός που μειώνει την ποσότητα των υδατανθράκων που προέρχονται από το σιρόπι σφενδάμου στο μισό. Εάν θέλετε απλώς να αντικαταστήσετε το σιρόπι σφενδάμου με κάτι άλλο, η μαύρη ζάχαρη έχει παρόμοιο διατροφικό προφίλ και θα λειτουργήσει καλά.

Είναι απαραίτητος ο εσπρέσο σε σκόνη ή μπορώ να τον αλλάξω με κάτι άλλο για να πάρει την ίδια γεύση;

Η σκόνη εσπρέσο είναι σημαντική για την επίτευξη αυτής της κλασικής γεύσης τιραμισού. Εάν δεν έχετε σκόνη εσπρέσο στο χέρι, σκεφτείτε να χρησιμοποίησετε μια ή δύο κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο κρύο ή δυνατό καφέ. Επιλέξτε μια ποικιλία χωρίς καφεΐνη αν σας απασχολεί η καφεΐνη.

Συστατικά

1 ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1 φλιτζάνι απλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα, διαιρεμένο

2 ½ κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου, χωρισμένο

2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κουταλάκια του γλυκού instant espresso σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη, χωρισμένο

Εκτέλεση

Χτυπήστε το γάλα αμυγδάλου, 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 1/2 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, τη σκόνη εσπρέσο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε βρώμη, ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί τελείως και να βυθιστεί. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και έως 4 ημέρες.

Συνδυάστε τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου σε ένα μικρό μπολ. Για να σερβίρετε, ρίξτε 2/3 φλιτζάνι μείγμα βρώμης σε ένα μικρό βάζο ή μπολ. Συμπληρώστε με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σφενδάμου. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κόσκινο με λεπτό πλέγμα για να πασπαλίσετε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κακάο.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα)

Θερμίδες 253

Λίπος 8 γρ.

Υδατάνθρακες 35 γρ.

Πρωτεΐνη 11 γρ.

 

http://tinyurl.com/3nfwwnhj

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *