Μυστικά και συνταγή για τέλεια cookies βουτύρου με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!







- Βούτυρο μαλακό σημαίνει βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι λιωμένο και υγρό, απλά μαλακό
- Διαλέξτε ένα βούτυρο με αρώματα για τέλεια μπισκότα cookies.
- Αλέστε τη ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται, σαν πούδρα.
- Η ψιλή ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο, θέλουν καλό χτύπημα για να γίνουν κρέμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με το χέρι αν δεν έχετε μίξερ (μην σας πω, θα γίνει και καλύτερο).
- Παγώστε καλά τα μπισκότα, πριν τα ψήσετε.
- Μην τα παραψήσετε, δεν παίρνουν σκούρο χρώμα καθώς δεν περιέχουν αυγά.
- Αν μείνουν, (που δεν το βλέπω), αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές κουτί, για να παραμείνουν τραγανά και φρέσκα.
- Όταν κόβετε τη ζύμη σε μπισκότα, τα υπολείμματα ζύμης ξαναζυμωστε τα κι επαναλάβετε τη διαδικασία, ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.
- Μπορείτε αν θέλετε, να κάνετε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη ωμά. Έτσι, θα τα ψήνετε λίγα λίγα, όσα χρειάζεστε κάθε φορά. Θα τα αφήνετε για 10′ να ξεπαγώσουν από την κατάψυξη και μετά στον φούρνο κατευθείαν.

Όταν θα τα μυρίζετε την ώρα που ψήνονται, θα σας τρελαίνει το άρωμα βουτύρου και σοκολάτας! Είναι φανταστική ίδέα να οργανώστε μπισκότο- cookies party και να βάλετε όλα τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.
Cookies βουτύρου με σοκολάτα
Τραγανά και χορταστικά, μπισκότα cookies βουτύρου με σοκολάτα! Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, για να τα απολαμβάνετε με ένα ποτήρι γάλα, ή τον καφέ σας!
Εκτέλεση
Για τα εύκολα cookies βουτύρου με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς C Στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου, ή δύο μικρότερες λαμαρίνες.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, χτυπήστε τη ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να γίνει πολύ ψιλή. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη χωρίς να σπάει και να τρίβεται.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλή ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός, τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Όσο πιο πολύ διαλυθεί η ζάχαρη στο βούτυρο τόσο πιο ωραία και τραγανά θα γίνουν τα cookies.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.
Τη βγάζουμε στον πάγκο (ελαφρά αλευρωμένο πάγκο) και τη ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να ενωθεί καλά, να μαλακώσει και να μην τρίβεται σε ψίχουλα. Σε αυτό βοηθάει η θερμοκρασία των χεριών μας.
Με χοντρό πλάστη ή με ένα μπουκάλι, ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, με 1 εκατ. πάχος. Με ένα κουπάτ 5-6 εκατ. κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα μπισκότου. Βγαίνουν γύρω στα 13-15 μπισκότα.
Τα αραδιάζουμε στην λαμαρίνα, με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
Με ένα πιρούνι, τα τρυπάμε στην επιφάνεια και βάζουμε το ταψί με τα μπισκότα στο ψυγείο για 30′ να παγώσουν.
Ψήνουμε κατευθείαν για 15-18 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε 5′ να σταθούν και να σταθεροποιηθούν και τα ακουμπάμε σε σχάρα να στεγνώσουν και να κρυώσουν τελείως.
Αυτά τα μπισκότα cookies βουτύρου με σοκολάτα, δεν θα προλάβετε να τα αποθηκεύσετε, είναι ξεμυαλιστικά ωραία!











Αφήστε μια απάντηση