“Πετιμέζι – Πέντε τρόποι να το απολαύσετε”, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 «Παιδί» του μούστου και των ώριμων σταφυλιών, το πυκνό πετιμέζι γλυκαίνει τις μέρες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη και την επιστροφή στην καθημερινότητα. Πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε;

 

(το sokolatomania.gr προτείνει Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή. )

 

1. Προσθέστε το πετιμέζι σαν γλυκαντικό σε κέικ και μπισκότα. Η παραδοσιακή ελληνική ζαχαροπλαστική περιλαμβάνει συνταγές για πετιμεζόπιτα και πετιμεζοκούλουρα.

 

 

→ Κέικ με σύκα και πετιμέζι

2. Αξιοποιήστε το σαν topping περιχύνοντας το παγωτό, την κρέμα, τους λουκουμάδες, τις τηγανίτες, τις σαλάτες φρούτων ή γλυκάνετε ακόμη και μια φέτα ψωμί.

3. Φτιάξτε μια τέλεια φθινοπωρινή βινεγκρέτ με πετιμέζι για τις σαλάτες σας. η γεύση ταιριάζει απόλυτα, άλλωστε και το αυθεντικό βαλσαμικό ξίδι από μούστο και πετιμέζι παράγεται. Αναμείξτε 3 μέρη ελαιόλαδου με 1 μέρος ξίδι, προσθέστε λίγο πετιμέζι και χτυπήστε το μείγμα.

4. Περιχύστε το cheesecake αντί να το αλείψετε με την κλασική μαρμελάδα. Η γεύση του δένει υπέροχα με την τυρένια γέμιση.

5. Προσθέστε το στις μαρινάτες. Ρίξτε λίγο πετιμέζι στις μαρινάτες του κοτόπουλου ή του χοιρινού όταν η συνταγή έχει γλυκόξινο χαρακτήρα.

 

https://tinyurl.com/yxzwr29d

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *