“Σοκολάτα … το μυστικό για μια υγιή εγκυμοσύνη;” , από την Μαρία Αρβανίτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μέλλουσες μαμάδες έχετε λιγούρα για σοκολάτα; Λοιπόν, μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα την αγαπημένη σας σοκολάτα. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι αυτή η γλυκιά απόλαυση μπορεί να ωφελήσει το μωρό σας.

Η έρευνα[1], που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του συλλόγου εμβρυομητρικής ιατρικής (Society for Maternal-Fetal Medicine), δείχνει ότι οι έγκυες γυναίκες που έτρωγαν 30 γραμμάρια (περίπου 150 θερμίδες) σοκολάτας κάθε μέρα για 12 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη ροή του αίματος στη μήτρα, στον πλακούντα και το έμβρυο. Αυτό σημαίνει ότι, η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρέασε θετικά τον πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου. Το ενδιαφέρον είναι,  ότι αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε ανεξάρτητα του πόσο φλαβονοειδή περιείχε η σοκολάτα. Δηλαδή, οι γυναίκες που απολάμβαναν σοκολάτα με  χαμηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή επωφελούνταν το ίδιο με τις γυναίκες που κατανάλωναν σοκολάτες με υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή. (Τα φλαβονοειδή είναι πολυφαινολικές ενώσεις, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία λόγο των αντιοξειδωτικών, αντιθρομβωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων).

Εάν λοιπόν, διατηρείτε το βάρος της εγκυμοσύνης υπό έλεγχο, μπορείτε να απολαμβάνετε 30 γρ. σοκολάτα χωρίς ενοχές και ναι, να είναι μια υγιεινή επιλογή τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας!

[1] Emmanuel Bujold, Asma Babar, Elise Lavoie, Mario Girard, Vicky Leblanc, Simone Lemieux, Lionel-Ange Poungui, Isabelle Marc, Belkacem Abdous, Sylvie Dodin. Abstract 32. High-flavanol chocolate to improve placental function and to decrease the risk of preeclampsia: a double blind randomized clinical trial. Posted in: Annual Me2016 etingContinuous Announcement ScrollerSMFM. http://www.smfmnewsroom.org/category/continuous-announcement-scroller/

 

http://ionsweets.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *