Χαρουποκουλουράκια (κουλουράκια με χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο), από το “Όλα Νηστίσιμα”!

Υλικά (για 50-60 )
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χαρουπόμελο Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob!
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα χαρουπάλευρο To sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο Creta Carob!
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
Σουσάμι για πασπάλισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χαρουπόμελο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε πάνω από το μπολ για να μην φουσκώσει, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.
https://ola-nistisima.gr/recipe/charoupokoulourakia-koulourakia-me-charoupomelo-kai-charoupareuro/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα Τρουφάκια με ξερά σύκα και χαρουπάλευρο, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Πουτίγκα χαρουπιού, από την Creta Carob!
Μπισκότα με χαρούπι, από το nutrischool.gr!
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς μίξερ, από την οικογένεια Καρελάνη και το redmoon-foodaholic...
"Πηκτίνη Χαρουπιού: το φυσικό προϊόν για όλες τις κουζίνες", από το cretacarob.gr!
Κουλουράκια σουσαμένια με ταχίνι και κανέλα, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!

Αφήστε μια απάντηση