Χουρμάδες γεμιστοί, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τους γεμιστούς χουρμάδες τους δοκίμασα πριν από λίγο, όταν με κέρασαν λέγοντας μου “Δε θα πιστεύεις τι νοστιμιά είναι αυτή” και εκείνη τη στιγμή είπα “Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί εγώ;” Μια μικρή γλυκιά μπουκίτσα που όχι μόνο σου ικανοποιεί την ανάγκη για γλυκό αλλά είναι και υγιεινή και σε χορταίνει. Έλα να δούμε πώς θα τους φτιάξεις κι εσύ.

Υλικά

20 χουρμάδες 

6 κουταλιές φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές μέλι

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης.

 

Διαδικασία

Για κάθε 20 χουρμάδες θα χρειαστείς 6 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές μέλι και 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Ανακατεύεις το μέλι με το ταχίνι και βάζεις το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει λίγο για να μη στάζει. Ψιλοκόβεις τα φιστίκια και τα βάζεις σ’ ένα μπολάκι.

Αν οι χουρμάδες που θα αγοράσεις είναι απύρηνοι ξεκινάς αμέσως κάνοντας μια τομή στη μια  πλευρά τους, αλλιώς βγάζεις το κουκούτσι. Γεμίζεις το χουρμά με μια ποσότητα από το φυστικοβούτυρο με το μέλι και βουτάς την πλευρά αυτή στα ψιλοκομμένα φιστίκια να κολλήσουν επάνω. Έτοιμο!

Διατηρείς τους γεμιστούς χουρμάδες στο ψυγείο για να μη μαλακώσει ξανά το φυστικοβούτυρο και αρχίσει να τρέχει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά κι άλλα φυτικά βούτυρα όπως ταχίνι, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο και τους ξηρούς καρπούς που προτιμάς όπως καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια ή ότι άλλο προτιμάς. Επίσης μπορείς να λιώσεις κουβερτούρα και να βουτήξεις μέσα τον γεμιστό χουρμά και μετά να πασπαλίσεις από πάνω ινδοκάρυδο ή κάποιον τριμμένο ξηρό καρπό. Ό,τι κι αν επιλέξεις είναι ένα γλύκισμα που σίγουρα θα ξαναφτιάξεις και θα έχεις στο ψυγείο σου για πρωινό, σνακ ή για κέρασμα.

 

 

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

 

https://katinostimo.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *