Χειροποίητη, νηστίσιμη σοκολάτα, από τον ‘Αρη και το neanikon.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα, η σοκολάτα είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Σαν να τη ζητάει ο οργανισμός μου κάποιες μέρες. Στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, μόνο κάτι μικροσκοπικές σοκολάτες με την ένδειξη raw θεωρώ πως αξίζουν. Οι τιμές τούς όμως είναι φωτιά. Άρα τι να κάνω, απευθύνομαι και πάλι στο Νεανικον! Και έτσι φτιάχνουμε με αγνές πρώτες ύλες τη δική μας πραγματική σοκολάτα! Τη χαιρόμαστε ή τη χαρίζουμε σε αυτούς που αγαπάμε!

chocolategift

 

chocolatebarΘα χρειαστούμε:

65 γρ ακατέργαστο φυτικό βούτυρο από κακάο (κατά προτίμηση με την ένδειξη ωμό)

23 γρ σκόνη κακάο (κατά προτίμηση με την ένδειξη ωμό)

23 γρ χαρουπάλευρο

2 κοφτές κουταλιές καλής ποιότητας μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλιές αμύγδαλα

τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 12 χ 12 εκ.

κόσκινο (βολεύει το μηχανικό με τη λαβή)

 

Πάμε?

Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί οργάνωση και ετοιμότητα.

Για αυτό λοιπόν ξεκινάμε έχοντας έτοιμο το τσέρκι μας (εικ 1) και συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά μας σε ένα σημείο κοντά στην κουζίνα (εικ 2).

Τη σκόνη κακάο, την κανέλα και το χαρουπάλευρο τα ενώνουμε σε ένα μπολ. Το βούτυρο κακάο το θρυμματίζουμε λίγο και το έχουμε σε ένα άλλο μπολ χωριστά.

chocolatesteps1

Η ομογενοποίηση των υλικών θα γίνει σε μπεν μαρί.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά. Από πάνω της εφαρμόζουμε ένα ανοξείδωτο μπολ. Ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο κακάο. (εικ 1).

Ανακατεύουμε και υπομονετικά περιμένουμε να λιώσει (μην ανεβάσετε τη θερμοκρασία, θέλουμε να παραμείνει χαμηλή, περίπου 40 oC). Μόλις λιώσει (εικ 2) ρίχνουμε σιγά σιγά το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε το μειγμα κακάο & χαρούπι στο κόσκινο και το κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μας (εικ 3).

Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε (εικ 4).

chocolatesteps2

 

Μόλις ολοκληρώσουμε όλη την ποσότητα, με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο τσέρκι (εικ 1).

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αμύγδαλα καθώς και το ξύσμα (εικ 2) και την αφήνουμε να πήξει. Δεν θέλει πολύ, μετά από μία ώρα θα είναι έτοιμη. Προσεκτικά την ξεφορμάρουμε….

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

chocolatesteps3

 

Παρατήρηση: Παλιότερα την έφτιαχνα μόνο με κακάο, χωρίς δηλαδή το χαρουπαύλευρο, αλλά γινόταν πολύ πικρή. Το χαρούπι πραγματικά ισορροπεί τη γεύση χωρίς να μας την καλύπτει.

Αν αντέξουμε και δεν τη φάμε, αξίζει να τη χαρίσουμε. Μια ιδέα είναι να την τυλίξουμε με μία λαδόκολλα και να κολλήσουμε ένα δικό μας αυτοκόλλητο. Που θα το βρούμε? Πολύ απλό, τυπώστε αυτό το pdf αρχείο πάνω σε αυτοκόλλητο χαρτί Α4, κόψτε το και εφαρμόστε το στην πλευρά που έχετε διπλώσει τη λαδόκολλα. Έτοιμο! Εναλλακτικά εάν θέλετε φτιάχνετε το δικό σας περιτύλιγμα.  ????

 

chocolatesteps4

 

Πώς σας φαίνεται??

http://www.neanikon.gr/chocolate/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *