Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Τσούλη!

Πεντανόστιμα γεμιστά μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

ΤΕΜΑΧΙΑ20-22

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ2/5

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:

190 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. ζάχαρη, καστανή

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική + extra 150 γρ. για το πασπάλισμα

100 γρ. κακάο

1 αυγό, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

310 γρ. φυστικοβούτυρο, απαλό

80 γρ. ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες  268   13%
ΒΑΖΑΛίπος   14.2g    20%
ΒΑΖΑKορεσμένα   5.9g   30%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   5.6g    11%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  34g   13%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    23.4g   26%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.11g    1.83%
ΒΑΖΑΙνες   2.4g    10%

by Danai Petropoulou

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη γέμιση: Αδειάζουμε το φυστικοβούτυρο μαζί με την άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2Έπειτα, πλάθουμε 22 μπαλάκια με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.

3Για τα μπισκότα: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

4Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

5Κατόπιν, προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7Σύνθεση γλυκού: Χωρίζουμε το παραπάνω μείγμα σε 44 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά μπισκότα.

8Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα κομμάτι από τη γέμιση με το φυστικοβούτυρο και το αφήνουμε στο κέντρο ενός μπισκότου. Ακριβώς από πάνω, τοποθετούμε ένα άλλο μπισκότο, κλείνουμε καλά τις άκρες και πλάθουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπαλάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.

9Έπειτα, αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, βουτάμε μέσα τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

10Τέλος, ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να πλάσουμε τα μπισκότα πιο εύκολα.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *