Gingercake, σκέτη απόλαυση, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!







Υλικά
Για το κέικ
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου (συν 2 κουταλιές της σούπας για το πασπάλισμα)
1/2 φλιτζάνι μέλι
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/4 του φλιτζανιού πλήρες γάλα
3/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
60γρ. βούτυρο
112γρ. κρέμα τυριού
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Σε μια κατσαρόλα, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά το λάδι, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, και 1/4 φλιτζάνι νερό. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Ρίξτε τα αυγά μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε. Σιγά-σιγά ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα του κέικ και ψήστε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για την επικάλυψη
Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, την κρέμα τυριού. Βαθμιαία προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε. Προσθέστε τη βανίλια και το γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακατέψτε. Προσθέστε λίγη περισσότερη ζάχαρη ή γάλα εάν είναι απαραίτητο για να γίνει η επικάλυψη σας πιο αφράτη.
Αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα και απλώστε πάνω την επικάλυψη. Εάν το επιθυμείτε ρίξτε από πάνω και σιρόπι σοκολάτας.
Καλή σας απόλαυση!











Αφήστε μια απάντηση