Pancakes (Video), από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ    1/5

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

2 μέτρια αυγά

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

6 γρ. μαγειρική σόδα

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

260 ml γάλα, πλήρες

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Για το σερβίρισμα:

Πραλίνα φουντουκιού

Μπανάνα, κομμένη σε πλάγιες φέτες

Maple syrup

Θρυμματισμένο μπισκότο

Ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  219  11%
ΒΑΖΑΛίπος   8g   11%
ΒΑΖΑKορεσμένα   4.5g   23%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   6g   12%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   31g   12%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   4.7g   5%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.3g   5.00%
ΒΑΖΑΙνες   1g    4%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Δείτε το video:

https://youtu.be/PGfQg2JbUMk

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.
2Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.
3Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
4Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
5Έπειτα βάζουμε ένα τηγάνι σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
6Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
7Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
8Σερβίρουμε ζεστά με ότι υλικά επιθυμούμε.

#tsoulotip: Αν αφήσουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για μία μέρα θα γίνει ακόμη πιο αφράτη και νόστιμη.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *