Ρόφημα πικάντικης σοκολάτας, από τον chef Δημήτρη Πολίτη!
Υλικά
Για το μείγμα:
- Κακάο 8κ.γ
- Κανέλα τριμ. 21/2 κ.γ
- Τζίντζερ τριμ. 1κ.γ
- Γαρύφαλλο τριμ. 1κ.γ
- Καγιέν 1/2 κ.γ
- Ζάχαρη καστανή 8κ.γ
- Κορν φλάουρ 1κ.γ
Για το ρόφημα:
- Φρέσκο γάλα 280γρ.
- Σοκολάτα κουβερτούρα 25-30γρ.
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Επειδή οι ποσότητες για ένα ρόφημα θα ήταν μη μετρήσιμες χωρις ζυγαριά ακριβείας, θα φτιάξουμε μια ποσότητα μείγματος για 4-5 ροφήματα και θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειάζεται για 1 ρόφημα.
- Βάζουμε το κακάο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζουμε το γάλα, τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και 2 κ.γ. απο το μείγμα του κακάο.
- Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε το ρόφημα ανακατεύοντας κατα διαστήματα μέχρι να ‘’φουσκώσει’’.
- Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωμένο κακάο με σαντιγί, από το ionsweets.gr!
Milkshake με Nucrema ION και μπανάνα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Ρόφημα ροδιού από την Εύα και το Chefoulis.gr!
Πώς να φτιάξετε μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα με γάλα καρύδας, από το enallaktikidrasi.com!
Milkshake nutella με καφέ και μπανάνα από το Cookbox !
Ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο- Peanut butter hot chocolate, by Rita Ann and the gfhomebakery.com!
Αφήστε μια απάντηση