Τάρτα ρυζόγαλου, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων μέσα σε μια αφράτη ζύμη τάρτας. Τι πιο υπέροχο;

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη τάρτας:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ αλάτι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

75 γρ. άχνη ζάχαρη

2 κρόκοι αυγών

 

Για το ρυζόγαλο:

100 γρ. ρύζι Σουπέ (Γλασέ), Agrino

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1200 ml γάλα

60 γρ ζάχαρη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τρίβουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένα ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και πλάθουμε με τα χέρια μας σε μια σφιχτή μπάλα ζύμης. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο 3 χιλιοστών περίπου. Στρώνουμε τη ζύμη μας και και γεμίζουμε με φασόλια. Ψήνουμε τη τάρτα χωρίς γέμιση για 20 λεπτά.

Μόλις ψηθεί την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το ρυζόγαλο: Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30-40 λεπτά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ και το ρύζι τρυφερό. Σιγοβράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για να το αποφύγουμε το σχηματισμό κρούστας, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια.
Για τη σύνθεση: Στη βάση της τάρτας προσθέτουμε το ρυζόγαλο το οποίο έχει κρυώσει αρκετά. Ψήνουμε στους 170 °Cγια 10-12 λεπτά ώσπου η γέμιση να σφίξει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, αν θέλουμε και σερβίρουμε χλιαρά.

 

https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/tarta-ryzogalou/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *