Tσουρέκι αυγόφετες με κρέμα βανίλιας, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα εύκολο γλυκό ή πρωινό, απογευματινό όπως θες το λες. Είναι σαν να τρως μια τούρτα φράουλας που έχεις φτιάξει σε 10 λεπτά, εγώ ενθουσιάστηκα.

Αν σας έχει περισσέψει λίγο Τσουρέκι φτιάξτε το σήμερα κιόλας και αν δεν έχετε τσουρέκι μη στεναχωριέστε βάλτε ψωμί που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι.

Πάμε να δείτε τι έφτιαξα μαζί με όλα τα μυστικά και τις παραλλαγές, όπως ξέρετε δε κρατάω κάτι για μένα σας τα λέω όλα.

Θα χρειαστούμε

8 φέτες Τσουρέκι

3 αυγά

100 γρ. γάλα

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

250 γρ γάλα

30 γρ ζάχαρη

20 γρ κάστερ πάουντερ

1 κρόκο αυγού

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

20 γρ βούτυρο

Σάλτσα Φράουλας

2 κούπα φράουλες

½  κούπα ζάχαρη

Βανίλια

1 κ.σ κορν φλάουρ

χυμό από μισό λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Επάνω και μέσα

Φρέσκιες Φράουλες

½ κούπα ηλιέλαιο για το τηγάνι

Οδηγίες

Για τις αυγόφετες. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά το γάλα και το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα φράουλας. Πλένουμε καλά και κόβουμε στα 4 τις φράουλες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε 10 λεπτά περίπου και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το κορν φλάουρ αφού το διαλύσουμε σε 2 κ.σ κρύο νερό. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά η σάλτσα είναι έτοιμη.

Για να τηγανίσουμε. Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, βουτάμε τις φέτες Τσουρεκιού στο μείγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τη κρέμα.

Για την κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.

Στήνουμε το γλυκό μας βάζουμε κάτω κρέμα βανίλιας και φράουλες μια φέτα Τσουρέκι και εναλλάξ κρέμα φράουλες και σάλτσα φράουλας. Μπορείτε να βάλετε όσες φέτες θέλετε από 1μέχρι 3 τελειώνετε με κρέμα σάλτσα φράουλας και φρέσκες φράουλες.

Μυστικά

Την σάλτσα φράουλας που θα περισσέψει τη βάζουμε σε βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο για αλλά γλυκά, ταιριάζει με γιαούρτι αλλά και με παγωτό.

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την σάλτσα φράουλας και να βάλετε μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη.

Να βάλετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, να κάνετε κρέμα σοκολάτας και να τρίψετε κουβερτούρα επάνω.

Αν δεν σας έχουν μείνει τσουρέκια να κάνετε το ίδιο και αντί για τσουρέκια να βάλετε φέτες μπαγιάτικο ψωμί.

Να το φτιάξετε στο φούρνο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

 

https://elpidaslittlecorner.gr/tsoureki-cream/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *