Αφράτες σοκολατένιες τηγανίτες, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαχταριστές τηγανίτες σοκολάτας … και σε ποιόν δεν αρέσουν οι τηγανίτες όταν μάλιστα είναι περιχυμένες με μπόλικη σοκολάτα και με μέλι πασπαλισμένες με ξηρούς καρπούς ή σερβιρισμένες με φρέσκα φρούτα. Μια εύκολη συνταγή για φανταστικές τηγανίτες που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Χρόνος: 15 λ + 15-20 λ τηγάνισμα

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για τις τηγανίτες:
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα τηγανιού
  • 2 κοφτές κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 υπερπλήρες κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα ή σαντιγί για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας: 
  • 225 γρ. σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη κουβερτούρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (αν προτιμάτε πιο αραιή τη σάλτσα σας προσθέτετε λίγη ακόμα καυτή κρέμα γάλακτος)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις τηγανίτες: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο, χτυπάτε να ενσωματωθούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνεται πλήρως. Μη το χτυπήσετε πολύ. Σταματάτε αμέσως το χτύπημα όταν έχετε ένα σχετικά “δεμένο” χυλό.
  3. Ζεσταίνετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ένα αντικολλητικό τηγάνι και με πινέλο το αλείφετε με λίγο βούτυρο. Ρίχνετε 2-3 κ.σ. (ή και περισσότερες ανάλογα με το μέγεθος της τηγανίτας που προτιμάτε) ανά τηγανίτα, από το χυλό που ετοιμάσατε και αφήνετε κάθε δόση να απλώσει ελαφρώς και τα ψηθεί από τη κάτω πλευρά για 2 λ περίπου.
  4. Όταν η επάνω πλευρά εμφανίσει μικρές φουσκαλίτσες, τότε θα καταλάβετε ότι η τηγανίτα έχει ψηθεί από κάτω, την αναποδογυρίζετε με σπάτουλα και τη ψήνετε για 1-2 λ και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  5. Για τη σάλτσα σοκολάτας: Τοποθετείτε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
  6. Την αφήνετε για 2 λ περίπου χωρίς να ανακατεύετε και στη συνέχεια ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και έχετε μια λεία σοκολατένια σάλτσα. Αν προτιμάτε πιο αραιή τη σάλτσα σας, προσθέστε λίγη ακόμη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  7. Περιχύνετε μια μια τις τηγανίτες σας με τη σάλτσα σοκολάτας, τις περιχύνετε και με μέλι (προαιρετικά), τις γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα ή σαντιγί και τις σερβίρετε ζεστές.

Περιχύστε τις τηγανίτες και με μέλι για περισσότερη πλούσια γεύση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.sintayes.gr/syntages/afrates-sokolatenies-tiganites/?fbclid=IwAR18EX32Rgtbm3Zs9ZAqxaEaHUsIjXDYZdnuALvoTBNzM5nEp5SBfgOorTo

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *