Ανακυκλώμενα κρουασάν στον φούρνο με σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σας έμειναν τα κρουασάν μην ανησυχείτε καθόλου! Αξιοποιήστε τα βάζοντας τα μαζί με σοκολάτα και αρωματικά στον φούρνο!!

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 8 κρουασάν βουτύρου κομμένα σε κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρη κομμένη σε κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 5 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 4 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. φουντούκια χοντροκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • κρέμα γάλακτος χτυπημένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφετε με βούτυρο τη βάση μιας φόρμας για κέικ και βάζετε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κρουασάν και πασπαλίζετε με τα τρία τέταρτα της κομμένης σοκολάτας.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Ζεσταίνετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος το κονιάκ και την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να φτάσουν σχεδόν σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε συνεχώς. Μετά, ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά προσθέτετε το υγρό στο κρουασάν και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί ώστε να προσθέσετε περισσότερο.
3. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και ψήνετε για 50′ ή μέχρι να βάζετε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Το αφήνετε να κρυώσει για 10′. Τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο, κόβετε και σερβίρετε ζεστό με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε αντί για φουντούκια. Πασπαλίστε με καρύδι ή αμύγδαλο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/eukola/recipe/474-

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *